Για περισσότερες από 3 ώρες συζητούσαν σήμερα οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, στο γραφείο του τελευταίου στο υπουργείο Παιδείας και όπως όλα δείχνουν επιτεύχθηκε λύση στο θέμα της εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης, καθώς οι πρυτάνεις δεσμεύθηκαν για την εφαρμογή του νόμου και φαίνεται ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τον ορισμό των εκλογών των μελών των συμβουλίων διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Ads

 
Έτσι, αναμένεται να αποδεσμευθεί και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νέο νόμο ως τις 15 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Ιδρύματα για να εισπράξουν και τη χρηματοδότηση.
 
Όπως δε είναι φυσικό, τα Ιδρύματα δεν προλαβαίνουν ως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται ότι πλέον οι πρυτάνεις θα διευκολύνουν τις επιτροπές για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα έκανε δηλώσεις για τη συμφωνία, παρουσία των πρυτάνεων, λέγοντας:
 
«Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, τόνισα ότι οι νόμοι πρώτα εφαρμόζονται και αν και όταν χρειαστεί βελτιώνονται. Το κύριο μέλημα μου ήταν και είναι να έχουμε πανεπιστήμια ανοιχτά και ήρεμα. Μέσα στη βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα το ανοιχτό και ήρεμο πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και ιδεών και σ΄αυτό έχουν συμβάλει και οι πρυτανικές αρχές και η πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Άλλωστε, σύμφωνα με τον νέο νόμο, η εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων των ιδρυμάτων, που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012, εξαντλείται στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και δεσμεύθηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα. Κατόπιν τούτου, είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα. Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011».