Καρφιά εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου φαίνεται να έριξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο συνέδριο, μεταξύ άλλων είπε πως για τον παραλογισμό που υπάρχει σε ό,τι αφορά το θέμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του Κράτους και των διαφόρων βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Προσωπικά ντρέπομαι που η οδός Αθηνάς, η οποία περνά μπροστά από το δημαρχείο της πόλης των Αθηνών, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων. Δεν έχουμε το δικαίωμα ως δήμος Αθηναίων να ορίσουμε θέσεις στάθμευσης. Αυτό τι σημαίνει; Ότι όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν πολυσυμπαθεί τον δήμαρχο Αθηναίων -δε λέω ότι αυτό συμβαίνει στη δική μου περίπτωση προφανώς- έρχονται και γράφουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μα αυτό, αν το σκεφτείτε, είναι βαθιά προσβλητικό για όλους εμάς».

Επίσης, ο Κώστας Μπακογιάννης αφού ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στον δήμο Αθηναίων είναι το ίδιο το κράτος», υποστήριξε ότι τα υπουργεία δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη.

Ads