Σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, πριν από 7,5 χρόνια, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου ο ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ Γιώργος Παβίτσος. Ο φύλακας είχε προσπαθήσει να εμποδίσει τη δημοσιογράφο να καλύψει φωτιά που είχε ξεσπάσει στο εργοστάσιο. 

Ads

 
Από τότε και εξαιτίας λανθασμένων ιατρικών γνωματεύσεων και ιατρικών πράξεων η δημοσιογράφος καταδικάστηκε «να κλειδωθεί στον εαυτό της». Με αλαλία, τετραπληγική, φέροντας τραχειοστομία και γαστροστομία, η Αγγελική Χατζηδημητρίου ζει σε συνθήκες συνδρόμου γνωστού ως «locked in».

Υπενθυμίζεται ότι ο φύλακας είχε τραβήξει την κ. Χατζηδημητρίου από το λουρί της τσάντας που είχε κρεμασμένη στο λαιμό της, με συνέπεια η άτυχη γυναίκα να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο που προήλθε από σχάση της σπονδυλικής αρτηρίας.
 
Στον αντίποδα, αθωώθηκε ο εφημερεύων ιατρός, παθολόγος Γιάννης Μαλακός, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.  
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, οι ευθύνες βαρύνουν το χειρουργό γιατρό, Αθανάσιο Ρουμελιώτη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.
 
Ωστόσο, ο Αθανάσιος Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε από το Εφετείο, καθώς σύμφωνα με το νόμο για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξι μήνες φυλάκισης, η σε βάρος του κατηγορία τέθηκε στο αρχείο.
 

Πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι και οι τρεις για τον τραυματισμό αλλά και τα λάθη στις διαγνώσεις που οδήγησαν την Αγγελική Χατζηδημητρίου να βρίσκεται σήμερα καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι, χωρίς τη δυνατότητα να μιλά και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.