Με καθυστέρηση τριών ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναγκάστηκε να απαντήσει, ύστερα από σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού «Θράκη ΝΕΤ» που αν και έλαβε ως κανάλι κρατική χρηματοδότηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ από τη λίστα «Πέτσα» για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, προωθεί μέσω των εκπομπών του αρνητές μάσκας και ακραίες θεωρίες συνωμοσίας.

Ads

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση, πριν από δύο ημέρες, ωστόσο ο Στέλιος Πέτσας δεν είχε δώσει κάποια απάντηση για το πως γίνεται να έχει λάβει χρήματα ένα κανάλι που εξηγεί στους πολίτες πως μπορούν να προστατευτούν νομικά απέναντι στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας και την υποχρεωτική απομόνωση ατόμου σε περίπτωση διάγνωσης του νέου κορονοϊού.

«Ο κ. Πέτσας χρηματοδότησε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την καμπάνια “μένουμε ασφαλείς” κανάλι, το οποίο παρέχει σε εκπομπή του νομικές συμβουλές κατά της καραντίνας και της υποχρεωτικής μάσκας, που προωθεί την αυτοδικία και χαρακτηρίζει τον κορονοϊό και τις μάσκες “συνομωσία για να πεθάνουν 15.000 παιδιά και να φτιαχτεί ένα κιλό αδρενόχρωμα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Στέλιος Πέτσας, σήμερα Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση ανέφερε: «Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 2020. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους. Η σύνδεση περνάει στη σφαίρα του αντιπολιτευτικά γελοίου. Αποδοκιμάζουμε κάθε μετάδοση περιεχομένου που προσκρούει στην επιστημονική αντίληψη και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας. Εκθέτει μάλιστα όποιον δημιουργεί θόρυβο γύρω από τέτοιες παράλογες και ανορθολογικές απόψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον αναπαράγει. Ας προσέχουν λοιπόν μήπως στον κατήφορο που έχουν πάρει συναντηθούν με ανάλογες περιθωριακές απόψεις».

Τί ισχυρίζεται λοιπόν ο Στέλιος Πέτσας; Ότι εφόσον η καμπάνια έχει λήξει δεν έχει σημασία τι λένε… 

Ads

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στη θύελλα που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Ιούνιο με τις σκανδαλώδεις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», τόσο για τους αδικαιολόγητους αποκλεισμούς μέσων, όσο και για την αναξιοκρατική χορήγηση των διαφημιστικών κονδυλίων, ο Στέλιος Πέτσας είχε απαντήσει ότι «η καμπάνια αυτή ξεδιπλώθηκε στο σύνολο των κατηγοριών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό η διάχυση και  διείσδυση των μηνυμάτων της εκστρατείας να είναι η κατά το δυνατόν ευρύτερη και αποτελεσματικότερη, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέσα αυτά λειτουργούν πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας των μέσων αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό».

ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που δεν είναι γελοίο είναι οι ευθύνες του κ. Πέτσα για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος

«Δυστυχώς, το μόνο που δεν είναι γελοίο στους χειρισμούς του κ. Πέτσα, αντίθετα είναι πολύ σοβαρό, είναι οι ευθύνες του για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως «του κυβερνητικού εκπροσώπου του φάνηκε “γελοία” η κριτική γιατί χρηματοδότησε, με δημόσιο χρήμα, κανάλι που σε εκπομπή του χαρακτηρίζει τον κορoνοϊό και τη χρήση μάσκας “συνομωσία” και καλεί πολίτες σε αυτοδικία». Προσθέτει ότι «δεν του φάνηκε “γελοίο” ότι δύο μέρες κρύβεται για να μην απαντήσει στις αποκαλύψεις» ούτε ότι «σήμερα αποδοκιμάζει αυτό που πριν λίγους μήνες χρηματοδότησε με την υπογραφή του αδιαφανώς και με λεφτά των φορολογουμένων». «Δεν του φάνηκε “γελοία” ούτε καν η απάντησή του», αναφέρει.