Στη φυλακή οδηγήθηκε η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος του φυγόποινου στελέχους της Siemens που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, καθώς το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα της να εκτίσει την ποινή της κατ’ οίκον λόγω του ότι έχει περάσει το 70ο έτος της ηλικίας της.

Ads

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην περίπτωση της οι πρόνοιες της νομοθεσίας για κατ΄ οίκον έκτιση της ποινής, ενώ έκρινε ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων την Μάρθα Καραβέλα, η οποία ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές στης Θήβας.

Η απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε  από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή χωρίς επαρκή αιτιολογία με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροι της, πως η κ Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια. 

Μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις είναι οι κρατούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ.
Πλην της κ. Καραβέλα, κρατούμενοι είναι επίσης το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης. 

Ads

Η επόμενη και τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό συνεδρίαση του δικαστηρίου, θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.