Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis. 

Ads

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο κοινοβούλιο και η συζήτηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο μεταξύ ξέσπασε και πάλι κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή το σκάνδαλο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «κατάλυση του κράτους δικαίου και πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής», με το Μαξίμου να απαντά ότι οι αντιδράσεις της ΝΔ επιβεβαιώνουν τον πανικό της. 

ΝΔ: «Εχουμε Πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής»

Ads

Για κατάλυση του κράτους δικαίου και «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής έκανε λόγο ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Όταν δεν έχουμε διάκριση των τριών εξουσιών, έχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής και κατάλυση του κράτους δικαίου. Η ποινικοποίηση είναι δεδομένη», σημείωσε η ίδια πηγή απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η διάκριση των εξουσιών διαχρονικά και η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρώπη.

Μαξίμου: Επιβεβαιώνουν τον πανικό τους

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου. Και συμπληρώνουν: «Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».