Στο αρχείο τέθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, και των επικούρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη. Την πειθαρχική έρευνα διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γρηγόρης Πεπόνης.

Ads

Η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή αναφορά του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή η οποία αφορούσε στη διαρροή πληροφοριών από τη συνάντηση του ιδίου και των εισαγγελέων Διαφθοράς με Αμερικανούς συναδέλφους τους και άλλους αξιωματούχους στη Βιέννη για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ζήτησε ο Γρηγόρης Πεπόνης με πόρισμα που υπέβαλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία και την αρχειοθέτησε.

ΝΔ: H σκευωρία της Novartis θα αποκαλυφθεί

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με εξελίξεις στην υπόθεση Novartis ζήτησε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «θέλει δεν θέλει, η σκευωρία που έστησε θα αποκαλυφθεί».

Ads

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;» διερωτάται, για να καταλήξει η ανακοίνωση της ΝΔ πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια».