Ξεκινάει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, η δίκη του Μάριου Ζέρβα.

Ads

Έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από την προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα. Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία, γνωστή ως ο δάσκαλος κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν, στις 11 Μαρτίου του 2010 συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στην πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Φορτώθηκε ένα παράλογο κατηγορητήριο και παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του, προφυλακίστηκε. Η αποφυλάκισή του ήρθε μετά από 40 ημέρες και ύστερα από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.

O Μάριος Ζέρβας βρισκόταν στη διαδήλωση, φορούσε στην πλάτη του ένα σακίδιο και σε συνδυασμό με τα «αντισυμβατικά» ράστα μαλλιά του, καθίσταται ύποπτος και συλλαμβάνεται σε μια ανύποπτη στιγμή. Στον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης, είδη της δουλειάς του ως δάσκαλος κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ. Το κατηγορητήριο στοιχειοθετείται με βάση μόνο τις καταθέσεις αστυνομικών χωρίς άλλα στοιχεία ή ευρήματα και μετά την εξέταση μόλις ενός από τους πολλούς αυτόπτες μάρτυρες. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται επιβαρύνονται με τον καταργημένο πλέον νόμο περί «κουκουλοφόρων», παρά το πλήθος των φωτογραφιών που τον δείχνουν με ακάλυπτα χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση του Μάριου Ζέρβα, του δασκάλου κολύμβησης με τα ράστα και τα σαμπουάν που γίνανε μολότοφ, ας τελειώσει εδώ κι ας είναι και η τελευταία.

Ads