Απάντηση στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που έκανε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δίνει ο συνήγορος υπεράσπισης, ενός εκ των δύο θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, χαρακτηρίζοντάς τους προσβολή για τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη.

Ads

Στη δήλωση που εξέδωσε ο Γιάννης Βλάχος για την υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Κούγια αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες. Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους  σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών».

Η υπερασπιστική γραμμή Κούγια και η σύγχυση με τη Μενδώνη

Ads

Υπενθυμίζεται πως ενώ οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων καθημερινά πληθαίνουν, ο Αλέξης Κούγιας, ανακοινώνοντας πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του σκηνοθέτη, υποστήριξε πως η δικογραφία περιλαμβάνει «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» και από «μάρτυρες επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Για την γυναίκα μάρτυρα – κλειδί επιχείρησε να την απαξιώσει λέγοντας πως «ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί του, ενώ ήταν δεσμευμένη, και η προσωπικότητά της είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου». Καταλήγοντας ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε κατασκευασμενη την υπόθεση, ενώ αν και η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη, ισχυρίστηκε πως στόχος ήταν «η υπουργός Πολιτισμού, η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό». 

Πάντως, λίγες ώρες αργότερα, ο γνωστός ποινικολόγος, σε μια ακόμη σημερινή συνέντευξή του αυτή τη φορά στον Ant1, δήλωσε πως θέλει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Λίνας Μενδώνη, καθώς θεωρεί απαράδεκτους τούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από τον εντολέα του θα κάνει μήνυση στην υπουργό Πολιτισμού καθώς «καταπάτησε το τεκμήριο αθωότητας».