Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη. Μπορεί οι δράστες να προσπάθησαν να κάνουν τη δολοφονία να φανεί ως αυτοκτονία, η υπομονή και η επιμονή της οικογένειας της άτυχης γυναίκας οδήγησε στην άκρη του τούνελ.

Ads

Πρόσωπα που παρακολουθούν πολύ στενά την υπόθεση γνώριζαν πως από τις αρχές του καλοκαιριού, η υπόθεση «είχε πάρει τον δρόμο της» και ήταν απλά θέμα χρόνου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Έτσι, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της Ειρήνης Λαγούδη, εναντίον ατόμου που γνώριζε προσωπικά η Ειρήνη Λαγούδη. Μάλιστα, οι διώξεις είχαν ασκηθεί στις 3 του περασμένου Αυγούστου.

Στην άσκηση δίωξης συμπεριλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο στο οποίο αποδίδεται ο ρόλος του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Δύο είναι τα κομβικά σημεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης: το κομποσκοίνι που βρέθηκε στο χρυσαφί Ford Ka και το σήμα που εξέπεμψε το κινητό της Ειρήνης.

«Δεν ισχύει τίποτα»

Αθώος δηλώνει ο γιατρός που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για την δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη. «Δεν ισχύει τίποτα. Δεν θέλω να πω κάτι το γνωρίζετε. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε μιλώντας στο Star.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος, με συμπληρωματική του παραγγελία προς την ανακρίτρια, προσωποποίησε την πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού, φιλικού προσώπου της Ειρήνης Λαγούδη.

«Προσωπικά και ίσως οικονομικά τα κίνητρα»

Η δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Τατιάνα Δουβαρά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε τα κίνητρα της δολοφονίας.

«Τα στοιχεία είναι πολλά. Οδήγησαν να ασκηθεί δίωξη και να προσωποποιηθεί προ ολίγων ημερών. Το να αποκαλύψω ποιος κρύβεται είναι απαγορευτικό. Τα κίνητρα φωτογραφίζουν τα πρόσωπα. Δεν μπορούμε να σκιαγραφήσουμε. Θεωρούμε πως είναι περισσότερο προσωπικά αλλά μπορεί να εμπλέκονται και οικονομικοί λόγοι», ανέφερε ενώ επεσήμανε πως «υπάρχουν μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν επτά και οκτώ φορές».

Επίσης σε ερώτηση που της τέθηκε για το αν τα πρόσωπα που «δείχνει» η δημοσιογραφική έρευνα ως υπόπτους για τη δολοφονία μπορεί να είναι και οι υπεύθυνοι η κυρία Δουβαρά απάντησε πως «οι διαρροές συνήθως έχουν μία κάποια βασιμότητα».