Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την απόφαση του Εισαγγελέα Ιωαννίνων να διατάξει έρευνα για το ενδεχόμενο της δολοφονίας από πρόθεση.

Ads

Η Εισαγγελία ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν τρεις μάρτυρες στη δίκη για τον θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 βρέθηκε νεκρός σε παραλίμνια περιοχή της πόλης. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει επανειλημμένα θύμα τραμπουκισμού από συμφοιτητές του στη Γαλακτομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Το bullying σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο επιβεβαίωσαν και οι μάρτυρες στις σημερινές τους καταθέσεις. Ο Αριστομένης Χαβαριώτης, ο οποίος ανέφερε ότι είχε ακούσει ότι οι Κρητικοί έκαναν καψώνια στο Βαγγέλη, ο Γρηγόρης Γλινέλης, ο οποίος σημείωσε ότι άκουσε στη Σχολή πως η ομάδα των Κρητικών ασκούσε bullying εναντίον του 20χρονου.

Τέλος, η Μαρία Μπάγια, ως επαγγελματίας συνεργαζόμενη με τη Γαλακτοκομική Σχολή (σίτιση – φύλαξη- καθαριότητα), η οποία όπως κατέθεσε πριν από την εξαφάνιση του 20χρονου, είχε κληθεί από τον πρώην διευθυντή και είχε ενημερωθεί ότι  υπάρχει πρόβλημα με το Γιακουμάκη. Υποστήριξε επίσης, ότι κ Μάτζαρης ενδιαφερόταν για όλα και  ότι η συνεργασία της με τη διοίκηση ήταν πολύ καλή.

Ads

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίων, υπήρξαν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εκατέρωθεων αιχμές μεταξύ της υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Γαλακτομικής Σχολής, και των ιδιωτικών ερευνητών,

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως το θέμα, μετά την εξαφάνιση και το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη, διογκώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη και τη δημοσιογράφο, Αγγελική Νικολούλη.

Το επιχείρημά του αυτό, κατά τη ακροαματική διαδικασία, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ερευνητών, με τον Φώντα Βρόσγο να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για αθλιότητες και συκοφαντίες και να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε δόθηκε κατεύθυνση στον μάρτυρα Νίκο Δάβρη, ούτε βοηθήθηκε οικονομικά από τον κ. Τσούκαλη.

Αιχμές κατά του σκεπτικού του Αλέξη Κούγια, άφησε και ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

* Φωτογραφία: Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία και Ανδρέας, προσέρχονται στο δικαστήριο