Σημαντική ήταν η συμβολή στην παροχή στοιχείων στην υπόθεση Φουρθιώτη από την ταυτοποίηση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην  επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη αλλά και στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Εκάλη.

Ads

Ειδικότερα, η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) εξέτασε τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (ξημερώματα 16ης Απριλίου) με τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη (βράδυ της 16ης Απριλίου) βγάζοντας το συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο όπλο.

Παρ’ όλα αυτά, σε αυτό ζήτημα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, τα οποία αφορούν στην καθυστέρηση πραγματοποίησης της βαλιστικής εξέτασης αλλά και της εξέτασης DNA.

Σύμφωνα με το Documentonews, φαίνεται να υπάρχει καθυστέρηση περίπου 10 ημερών στη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο στο σχετικό ρεπορτάζ από τις 17 Απριλίου 2021 η Αστυνομία γνωρίζει ότι τα δύο περιστατικά με τη χρήση Καλάσνικοφ αφορούσαν το ίδιο όπλο. Όπως προκύπτει όμως από τα έγγραφα της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η ενημέρωση από τη ΔΕΕ ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο έγινε με δέκα μέρες καθυστέρηση, δηλαδή στις 27 Απριλίου 2021.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η κατάθεση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, στην Ασφάλεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση στις 26 Απριλίου 2021.

Στο ζήτημα αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης σημειώνοντας:

«Πάμε στα δύσκολα. Οι πυροβολισμοί στο σπίτι Φουρθιώτη και οι πυροβολισμοί εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ έγιναν στις 16 Απριλίου. Η εξέταση στους κάλυκες, απέδειξε ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο. Η εξέταση όμως έγινε 26 Απριλίου με 10 μέρες καθυστέρηση. Μετά τις καταγγελίες μου. Γιατί;»

Στις 27 Απριλίου στέλνεται παράλληλα και το αποτέλεσμα από τον έλεγχο του βιολογικού υλικού που πραγματοποίησε το τμήμα βιολογικού ελέγχου της ΔΕΕ.

Πηγές της Αστυνομίας πάντως, σχολιάζοντας την καθυστέρηση των δέκα και πλέον ημερών με την οποία εμφανίζονται να έγιναν οι σχετικές με τα συμβάντα εκθέσεις, δήλωσαν πως ουσιαστικά τα αποτελέσματα από τις έρευνες, υπήρχαν έγκαιρα αλλά εστάλησαν επισήμως την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξουν διαρροές