Ενας αλλοδαπός ποινικός που ήταν βασικός συνεργάτης του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού στην απόδραση το 2014 από τις φυλακές Κορυδαλλού εξελίσσεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής»  σε πρόσωπο-κλειδί για τη διερεύνηση της δραστηριότητας του 36χρονου τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη που έχει προφυλακισθεί για τη σκηνοθεσία, μαζί με δυο έλληνες μπράβους, δύο «ένοπλων επιθέσεων» στο σπίτι του στον Διόνυσο και μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Ads

Ο αλλοδαπός ποινικός, γνωστός με το ψευδώνυμο «ταρίφας» που μεταξύ άλλων βοήθησε τον Χριστόδουλο Ξηρό να εξαϋλώσει τα ίχνη του ενώ είχε κρυφτεί σε σπίτι στην Ανάβυσσο, μικρό διάστημα μετά την αποφυλάκισή του φέρεται, σύμφωνα με επιτελείς της Κατεχάκη, να ήταν αυτός που είχε προσεγγισθεί από τον Μένιο Φουρθιώτη σε περιοχή των δυτικών προαστίων.

Και αυτό προκειμένου ο αλλοδαπός να αναλάβει τις «ψεύτικες» ένοπλες επιθέσεις στο σπίτι του 36χρονου στον Διόνυσο, αλλά πιθανόν και εκδικητικές ενέργειες σε βάρος άλλων δημοσιογράφων. Κι όταν αυτός φέρεται να αρνήθηκε το «συμβόλαιο» που του πρότεινε ο τηλεπαρουσιαστής, ο τελευταίος το ανέθεσε στους δύο έλληνες ποινικούς που συνελήφθησαν προ δέκα ημερών μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα», ο 36χρονος παρουσιαστής έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιάσεων (με απειλή δημοσιοποίησης ροζ βίντεο), απαγωγή στην Αράχοβα ενός 21χρονου, αρπαγή από χρηματοκιβώτιο 200.000 ευρώ, όπως και για απάτες με τηλεπαιχνίδια.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, ο Φουρθιώτης είναι από τον Μάιο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2020 διαχειριστής ή φορολογικός εκπρόσωπος 12 εταιρειών (ΙΚΕ και offshore), πολλές από τις οποίες καταγράφονται σε αποφάσεις του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου ότι χρησιμοποιούνται για μαζικές απάτες με εκατοντάδες ακριβά δώρα – τα οποία ποτέ δεν δίνονταν – σε τηλεπωλήσεις.

Ads

Ζητήθηκε δε η αποστολή όλων εκείνων των στοιχείων που να πιστοποιούν την ταυτότητα των νικητών και την καταβολή των προσφερόμενων επάθλων. Προσκομίστηκε κατάλογος 749 συνολικώς φερόμενων νικητών. Πέραν δύο μόνο εξαιρέσεων, δεν προσκομίστηκε κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί την καταβολή των επάθλων στους φερόμενους ως νικητές».

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 36χρονου έχουν σχηματισθεί δικογραφίες σε αστυνομικές υπηρεσίες στη Λάρισα, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι κι αλλού μετά από μηνύσεις «νικητών» που ουδέποτε τους δόθηκε το δώρο που κέρδισαν.

Η πρώτη σοβαρή ποινική εμπλοκή του Μ. Φουρθιώτη ήταν από τη μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου (του ασκήθηκε ποινική δίωξη) για κλοπή 200.000 ευρώ, με την αρπαγή χρηματοκιβωτίου από το σπίτι της στον Διόνυσο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, η αρπαγή του χρηματοκιβωτίου έγινε στα τέλη Αυγούστου 2010, το διάστημα που η Τζούλια Αλεξανδράτου απουσίαζε σε περιοδεία στην Αλβανία.

Εντυπωσιακή είναι και η υπόθεση καταγγελλόμενης αρπαγής, τον Μάρτιο του 2012, του 21χρονου Γ.Κ. από τον Μ. Φουρθιώτη, την οποία διερεύνησε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, ο παρουσιαστής που είχε επικοινωνία με τον 21χρονο τον εκβίαζε «με την απειλή δημοσιοποίησης από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν βίντεο για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του». Ακόμη, όπως μνημονεύεται στα δικαστικά έγγραφα, τον απείλησε ότι «θα τον φορτώσει ναρκωτικά και θα καλέσει τους μπάτσους να τον πιάσουν, όπως κι ότι θα φρόντιζε να τον διώξουν από τη σχολή που σπούδαζε».

Ο 21χρονος κατήγγειλε ότι στις 9 Μαρτίου 2012 ο Μ. Φουρθιώτης τον μετέφερε στην Αράχοβα με αυτοκίνητο και με οδηγό άγνωστο άτομο με το όνομα «Πέτρος» με το πρόσχημα ότι αυτός μπορεί κατά τη διαδρομή αλλά και κατά την παραμονή τους εκεί να τον «σκοτώσει». Ο 21χρονος ανέφερε ότι με τη βοήθεια φίλου του κατόρθωσε να ξεφύγει και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου συνεχίστηκαν οι απειλές.