Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα και την καταγγελία της για βιασμό στο ξενοδοχείο «Μετ» στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην ανακρίτρια βρίσκονται πλέον οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης.

Ads

Οι εξετάσεις παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης, η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης και η οποία αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Καθυστέρησαν σημαντικά οι τοξικολογικές εξετάσεις» λένε οι ειδικοί

Ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς ωστόσο, ένας εκ των νομικών παραστατών στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για έλλειψη εξειδίκευσης και άγνοια των Αρχών σε ό,τι αφορά τα μοντέρνα αδικήματα. Αναφορικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις που είναι καθοριστικής σημασίας για αδικήματα όπως ο βιασμός με χρήση χαπιού, ο δικηγόρος ανέφερε στον ALPHA: «Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί. Eκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα».

Ads

«Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε. Το χάσαμε το αίμα πάει», σημείωσε ο κ. Διαλυνάς, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και άρα «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, ανέφερε νωρίτερα πως κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας, ο οποίος και συνελήφθη, σημειώνοντας ότι κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.