Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα στην 4η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Ads

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της δεν άλλαξε την αρχική κατάθεση της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ προσκόμισε SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα.

Όπως αναφέρει το GRTimes, ο δικηγόρος της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων που γίνονται ώστε να διακριβωθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες που έκαμψαν τις αντιστάσεις της.

“Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα πάλι με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία κατέθεσε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά”, δήλωσε ο δικηγόρος της, για να προσθέσει πως τα αποδεικτικά στοιχεία “είναι μηνύματα και κλήσεις τυπωμένα που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις και την αλήθεια των λεγομένων της για το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού της. Όλα αυτά είναι ένα στοιχείο ότι η Γεωργία δεν πέφτει σε αντιφάσεις σχετικά με όσα είπε και οι καταθέσεις της όλες κρίνονται ειλικρινείς”.

Ads

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας ήταν προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της κι έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά το περιστατικό.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, η Γεωργία πήγε στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου  για να καταθέσει για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, συνήγορο του Βασίλη Λεβέντη, που όπως είπε της επιτέθηκε φραστικά, με στόχο να την κάνει να σιωπήσει κατά την κατάθεσή της για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας, με έχει συγκινήσει, θέλω να βρω το δίκιο μου» δήλωσε κατά την είσοδό της στο αστυνομικό τμήμα, ενώ εξερχόμενη προέτρεψε «οποια κοπέλα έχει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό να βγει να μιλήσει».