Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Τουλάχιστον πέντε ψαράδες που κατέθεσαν τις περασμένες ημέρες ότι την επίμαχη ώρα που συνέβη το περιστατικό δεν βρίσκονταν στη θάλασσα θα κληθούν και πάλι από τις λιμενικές αρχές, καθώς φαίνεται να απέκρυψαν γεγονότα και να ψευδομαρτύρησαν.

Ads

Οι διωκτικές αρχές που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην υπόθεση σήμερα το πρωί κάλεσαν δύο εκ των δεκάδων ψαράδων που πέρασαν από το λιμεναρχείο της Ερέτριας προκειμένου να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση Βαλυράκη.

Κι αυτό γιατί στις αρχικές τους αναφορές είχαν πει ότι δεν ήταν στη θάλασσα την ώρα του μοιραίου συμβάντος. Ωστόσο οι φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους οι άνδρες του λιμενικού έδειξαν ότι οι ισχυρισμοί τους δεν ήταν αληθινοί.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ένας εξ αυτών τελικά παραδέχτηκε ότι είχε αποπλεύσει από το λιμανάκι της Ερέτριας, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε δεν απομακρύνθηκε αρκετά από αυτό.

Ads

Αν και για τους δύο παραπάνω ψαράδες δεν υπάρχουν προς το παρόν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους εμπλέξουν στο μοιραίο γεγονός, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία καθώς απέκρυψαν την πραγματικότητα από τις αρχές.

Ο κύκλος όμως των ατόμων που θα δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις δεν κλείνει στα δύο παραπάνω άτομα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr, οι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος που διενεργούν τις έρευνες έχουν ειδοποιήσει ή θα ενημερώσουν τις επόμενες ώρες τρεις ακόμα ψαράδες.

Κι αυτοί σύμφωνα με το οπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί του λιμενικού, απεικονίζονται τα αλιευτικά τους στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής της πόλης της Εύβοιας την ημέρα που έχασε τη ζωή του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ίδιοι είχαν αναφέρει ότι τα σκάφη τους παρέμειναν εκείνη την ημέρα δεμένα στο λιμάνι.

Οι αρχές αναμένεται να αξιοποιήσουν όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους αναλύοντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο από κατοίκους της Ερέτριας από το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Αυτό που ερευνάται είναι το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ λόγω της απόστασης που σημειώθηκε το περιστατικό, οι φωτογραφίες που δεν είναι και πολύ «καθαρές» αναλύονται μέσω ειδικών εφαρμογών.