Την ύπαρξη βίντεο που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη λένε ότι διαθέτουν οι δικηγόροι, κατά την είσοδο τους στο λιμεναρχείο της Ερέτριας.

Ads

Όπως ανέφεραν ο Γιώργος Σπύρου και ο κ. Φωτάκης, στη δικογραφία που σχηματίζεται από τις λιμενικές αρχές θα ενταχθούν και δύο βίντεο τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή ενός αλιευτικού σκάφους στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Το ένα από αυτά τα βίντεο έχει τραβηχτεί από ιδιώτη, ενώ το άλλο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έχει καταγραφεί από κάμερες περιοχής.

Συγκεκριμένα, το ένα βίντεο τραβήχτηκε από τρεις γυναίκες, οι οποίες την ώρα του συμβάντος έκαναν βόλτα στο βουνό που είναι πάνω από το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας. Την ώρα που περπατούσαν είδαν κάτι περίεργο να συμβαίνει στην θάλασσα και για τον λόγο αυτό μια από αυτές σήκωσε το κινητό της και άρχισε να βιντεοσκοπεί. Το βίντεο το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών και ίσως να ρίξει φως στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, έχει τραβηχτεί από απόσταση 2,5 με 3 χιλιόμετρα αλλά θα χρειαστεί να υποστεί επεξεργασία καθώς είναι θολό και δεν μπορεί να φανεί ξεκάθαρα αν σε αυτό είναι δυο τα σκάφη που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Στο λιμεναρχείο της Ερέτριας έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής τέσσερις ιδιοκτήτες αλιευτικών, καθώς τα σκάφη τους ταιριάζουν με τις περιγραφές του αυτόπτη μάρτυρα. Όλοι τους κατέθεσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη με το συμβάν, ενώ κάποιοι από αυτούς ανέφεραν στους άνδρες του λιμενικού ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα την περασμένη Κυριακή.

Ads

Κηδεύτηκε ο Σήφης Βαλυράκης

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, και με λίγο κόσμο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, κηδεύτηκε την Πέμπτη (28.01.2021) στο κοιμητήριο Παπάγου ο Σήφης Βαλυράκης. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και οι δυο γιοι τους.

image

image

image