Έγκλημα πάθους πίσω από την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, βλέπουν οι βραζιλιάνικες αρχές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, το μεγαλύτερο της Λατινικής Αμερικής.

Ads

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών βρήκαν κατά τις έρευνές τους αίμα στον καναπέ του σπιτιού που διέμενε ο διπλωμάτης με τη σύζυγό του. 

Η Globo αναφέρει ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης έπεσε νεκρός στο σπίτι του, προτού μεταφερθεί σε ένα αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί στο όνομα του και το οποίο βρέθηκε καμμένο, με μια απανθρακωμένη σορό στο εσωτερικό του. 

Η αστυνομία μάλιστα φέρεται να γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 
 
Όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα μέσα, η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί. Διαρροές στον τύπο, φέρουν τη Φρανσουάζ Αμοιρίδη να είχε σχέσεις με αστυνομικό που επίσης ανακρίθηκε από τις αρχές. 

Ads

Σημειώνεται πως το καμένο αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε από τους δράστες στη Νόβα Ιγουάτσου, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια περιοχή, όπου κυριαρχούν ένοπλες συμμορίες.

Μέλη των εν λόγω συμμοριών σε πολλές περιπτώσεις είναι πρώην αστυνομικοί ή ακόμη και εν ενεργεία, που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας. Συχνά αποσπούν χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.