«Πλούσια δράση» στον εθνικιστικό χώρο, με συμμετοχή σε επιθέσεις χωρίς, ωστόσο, να έχει συλληφθεί, είχε αναπτύξει κατά τα τελευταία χρόνια ο 26χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση στη «Φαβέλα» τον Αύγουστο του 2017 και προετοιμασία και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων. Μεταξύ άλλων, είχε κατέβει υποψήφιος με την «Ελληνική Αυγή» (Χρυσή Αυγή), στις δημοτικές εκλογές του 2014. 

Ads

Σύμφωνα με το omniatv, ο 26χρονος Αλέξανδρος Τζούλιος, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, «Ελληνική Αυγή», στον Πειραιά κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014, ενώ τον Αύγουστο του 2014 είχε αναγνωριστεί ως ένας από την ομάδα των επιτιθέμενων στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι.

Η ίδια πηγή, αναφέρει ότι στις 19/05/2015 ο Τζούλιος συμμετείχε μαζί με άλλους χρυσαυγίτες σε εθνικιστική συγκέντρωση «για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού» στο Σύνταγμα και πραγματοποίησε επίθεση στο μπλοκ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας «Ροσινάντε», όταν αυτό διερχόταν συμμετέχοντας σε πορεία αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Αλ. Τζούλιος στο Δημοτικό Θέατρο, μαζί με τον βουλευτή της ΧΑ, Η. Παναγιώταρο, τον γνωστό κι από άλλες επιθέσεις, Σ. Δεβελέκο και άλλα μέλη της Τ.Ο. Πειραιά: 

Ads

image

Βίντεο από την επίθεση στη Ροσινάντε: 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, στα σπίτια του Αλέξανδρου Τζούλιου και των άλλων συλληφθέντων (ένας 21χρονος, δυο 19χρονοι κι ένας ανήλικος), βρέθηκαν αεροβόλα όπλα, μαχαίρια και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής αλλά και μιας άλλης εθνικιστικής οργάνωσης, της «ΑΠΕΛΛΑ».

Εδώ ο Αλ. Τζούλιος (διακρίνεται αριστερά στους ομιλητές) σε εκδήλωση της «ΑΠΕΛΛΑ»: 

image

Η «ΑΠΕΛΛΑ» εμφανίστηκε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2016 και αυτοχαρακτηρίζεται ως καθαρά εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση και αναφέρεται στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο («Περίανδρο») ως εμπνευστή της αλλά και «αρωγό, ηθικό και πνευματικό καθοδηγητή».