Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι απόψεις της  δικηγόρου που πολιτεύεται με τη ΝΔ και διατελεί και πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στη Λάρισα, Λένας Αξιόγλου, για την υπόθεση Μπεκατώρου.

Ads

H υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα σε συνέντευξή της στο tinealarissa.gr έφερε ως παράδειγμα το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας και σχολιάζοντας την υπόθεση βιασμού της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές εμείς τουλάχιστο από καππαδοκικές και μικρασιάτικες οικογένειες ξέραμε ότι οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ».

Προσέθεσε δε πως «σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκδήλωσης ερωτικού ενδιαφέροντος, αν δεν συμφωνεί το ένα μέλος, με ξεκάθαρα πολλά  λόγια και όχι με μισόλογα και υπονοούμενα η μονολεκτική συμπεριφορά το λέγει και αποφεύγονται τα «τραύματα», που μας ακολουθούν. Καλό ήταν να του πει ξεκάθαρα και με πολλές λέξεις, όταν τη φίλησε ξαφνικά στο στόμα, ότι η ίδια έχει προτεραιότητα τον πρωταθλητισμό της και όχι την ιδιωτική της ζωή και φυσικά να μην τον ακολουθήσει ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στο δωμάτιό του».

Αξιόγλου: «Τι μας διδάσκει η κοκκινοσκουφίτσα…»

Ads

Η Λένα Αξιόγλου, μετά τις αντιδράσεις επανήλθε με νέες δηλώσεις, λέγοντας πως αυτό που τόνισε είναι πως «η αυτοπροστασία της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει τα όρια του αρσενικού συνομιλητή της, που σ’ αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ “Η κοκκινοσκουφίτσα”». «Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα “κατασπαράζεται” από τον άνδρα και ως εκ τούτου, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο «ΟΧΙ» είναι»ΟΧΙ», καλό είναι η γυναίκα να αυτοπροστατεύεται με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του “ερωτικά εκφραζόμενου” συνομιλητή της. Ουδόλως μίλησα έτσι, για να θίξω ή για να υπαινιχθώ έλλειψη ηθικού υποβάθρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.