Ως κεραυνός εν αιθρία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπεσε η είδηση της ρουκέτας που εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη – κάτι που έγινε γνωστό χθες με την προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Υλικό από κάμερες και τυχόν άλλα στοιχεία, στην ευρύτερη περιοχή της N. Κηφισιάς, αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ads

Το μόνο που έχει βρεθεί έως στιγμής είναι ένα μεταλλικό θραύσμα στον κρατήρα που δημιουργήθηκε και ο οποίος εντοπίστηκε τελικά χτες το βράδυ έπειτα από έρευνα, στο οικόπεδο πίσω από την αντιπροσωπεία. Το θραύσμα εκτιμάται ότι προέρχεται από τη ρουκέτα και εστάλη για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε η ρουκέτα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά δεν τους βοηθούν οι μαρτυρίες των κατοίκων, που είχαν ακούσει τον θόρυβο της έκρηξης. Στις ασαφείς μαρτυρίες και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καθόλου ίχνη έκρηξης, αποδίδεται και το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε η εκτόξευση της ρουκέτας από την πρώτη στιγμή.

Όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της ΕΛΑΣ, δεν τίθεται θέμα για τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, για τυχόν λανθασμένους χειρισμούς και παραλήψεις από πλευράς αστυνομικών υπηρεσιών, επειδή, όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία στον χώρο, ήταν αδύνατο γι αυτούς που πήγαν πρώτοι στο σημείο να βρουν το παραμικρό μέσα στα χωράφια.

Ads

Oι κάτοικοι της περιοχής είχαν ακούσει την έκρηξη, αλλά οι αρχές δεν βρήκαν κάποιο ίχνος εκείνο το βράδυ και συνεπώς δεν κατέγραψαν το γεγονός στο αστυνομικό δελτίο. Επίσης, οι υπεύθυνοι της αντιπροσωπείας δεν βρήκαν ποτέ υλικές ζημιές στο κτίριο. 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz, με αντιαρματική ρουκέτα, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, λόγω «αστοχίας» υλικού, γι’ αυτό εκτόξευσαν και δεύτερη ρουκέτα, την οποία είδαν να διαγράφει τροχιά προς τον στόχο και άκουσαν την έκρηξη.

Έτσι κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μετέβησαν το βράδυ της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη, όπου εντόπισαν έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας. Σήμερα οι πυροτεχνουργοί βρήκαν υπολείμματα της ρουκέτας μέσα στον κρατήρα και εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να υπάρξει μια σύγκριση με άλλα ευρύματα όπως ο εκτοξευτήρας και οι ρουκέτες RPG, που βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Π. Φάληρο.