Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, την προηγούμενη εβδομάδα, κατέθεσε ερώτηση με την οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το «χασισοφεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτήρισε το «Athens Cannabis Protestival», που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα. Οι φωτογραφίες από τη δικογραφία για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την υποκρισία των χρυσαυγιτών.

Ads

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς έρευνες, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις πολυάριθμες συνέπειες του χασίς στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, κρίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Βέβαια, η ίδια η νεολαία του κόμματος έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές την υποστήριξή της όσον αφορά τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης», ανέφερε ο Χρήστος Παππάς στην ερώτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Όμως στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, φαίνεται πως οι χρυσαυγίτες έχουν άλλη άποψη και μάλιστα δεν περιορίζονται στην κάνναβη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τη δικογραφία, ο «νούμερο 2» του Πυρήνα Νίκαιας προέβαινε σε παράνομες πράξεις και αποτελούσε πελάτη σπείρας ναρκεμπόρων που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική.

Ads

Ο Γιώργος-Χρήστος Τσακανίκας έχει καταγραφεί στους διαλόγους που συνοδεύουν τη δικογραφία της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εισαγωγής 120 κιλών «καθαρής» κοκαΐνης στη χώρα μας. Τουλάχιστον 7 γραμμάρια κόκας έχει αγοράσει από τη σπείρα σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Από τις συνομιλίες προκύπτει και η θέση περί «καλών αλλοδαπών», όταν αυτοί συνεργάζονται με τους νεοναζί, καθώς ο Τσακανίκας αγόραζε την κόκα από Αλβανό εμπλεκόμενο στην υπόθεση που έχει ήδη συλληφθεί, τον οποίον μάλιστα «δεξιωνόταν» και στο σπίτι του.

Ο Τσακανίκας (δεξιά) μαζί με ομοϊδεάτες του χαιρετάει ναζιστικά
image

Επίσης στο σπίτι του βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκου Μίχου, εκτός από μαχαίρι και όπλα, εντοπίστηκε και ποσότητα κάνναβης. Ο χρυσαυγίτης, και σε αυτή την περίπτωση, ισχυρίστηκε πως τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του αλλά τα είχε κρύψει ο προηγούμενος ενοικιαστής. Όμως, όπως προκύπτει και από τα σχετικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», ο ισχυρισμός του Ν. Μίχου καταρρίπτεται από το γεγονός ότι σε τασάκι που ήταν ακουμπισμένο σε περίοπτη θέση στο σπίτι (σε καλοριφέρ υπνοδωματίου) υπήρχε ένα μισοτελειωμένο τσιγάρο κάνναβης.

image

image

Σε άλλη φωτογραφία, που επίσης περιλαμβάνεται στη δικογραφία, χρυσαυγίτης, μέλος του Πύρινα της Νικαιας, που δικάζεται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, εμφανίζεται να καπνίζει κάνναβη σε δημόσιο χώρο με τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο.

image

Ο ίδιος σε άλλη φωτογραφία εμφανίζεται κρατώντας μια ματσέτα. Σύμφωνα πάντα με το Έθνος της Κυριακής, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ανέσυραν από τον υπολογιστή του και φωτογραφίες από όπλα που είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι «κατεβασμένες» από το Ιντερνετ. Δύο περίστροφα ακουμπισμένα πάνω στην ελληνική σημαία με τις σφαίρες να σχηματίζουν τη λέξη ΕΛΛΑΣ, αλλά και ένα μίνι οπλοστάσιο από γεμιστήρες πολεμικού όπλου (πιθανόν καλάσνικοφ) μαζί με οβίδες που μοιάζουν με παλαιού τύπου χειροβομβίδες αποτελούν το «πολεμικό άλμπουμ» του χρυσαυγίτη κατηγορούμενου. Ο ίδιος εμφανίζεται και σε άλλα ντοκουμέντα να πυροβολεί σε υπαίθριο χώρο με όπλο που μοιάζει με καραμπίνα, ενώ λίγο αργότερα ποζάρει με το ίδιο όπλο σε υπνοδωμάτιο σπιτιού. Με τσιγάρο κάνναβης στο στόμα φωτογραφίζεται ένα ακόμη πρωτοπαλίκαρο του Πυρήνα της Νίκαιας.

image

image