«Ανυπόστατα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το EuroWorking Group συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Ads

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ είναι η εξής:

«Τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία το EWG συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης είναι ανυπόστατα.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δις έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017. Η υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017.

Επομένως, η παραπάνω υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής, με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε νωρίτερα και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, σημειώνοντας πως εκείνο που ζητήθηκε από το χθεσινό EuroWorking Group ήταν να υποβληθούν ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες. Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι προς τα τέλη του μήνα θα ολοκληρωθεί η εκταμίευση.