Το μήνυμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει» στέλνει το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, προειδοποιώντας ότι αν οι εταίροι επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα, θα έρθουν αντιμέτωποι με το «όχι» της ελληνικής κυβέρνησης.

Ads

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό Philosophie, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη θέση ότι ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα, προειδοποιώντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.

Όπως διευκρίνισε «αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».

«Εάν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ads