Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν σήμερα από το πρωί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών ομάδων εργασίας και των κλιμακίων των θεσμών. Αύριο καταφτάνουν στην Αθήνα οι βασικοί εκπρόσωποι των θεσμών και όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών δεν προκύπτουν από τη συμφωνία νέα προαπαιτούμενα.

Ads

Όπως ενημερώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει νέος γύρος συζητήσεων το Σαββατοκύριακο, τονίζουν.

Αύριο, Τετάρτη, στην Αθήνα θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Ads

Επιπλέον κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς  τον ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.