Ένα απίστευτο περιστατικό ερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, υποδιοικητής αστυνομικού τμήματος θετικός στον κοροναϊό έσπασε την καραντίνα και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ, το οποίο είχε επιπροσθέτως παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας. Στο εν λόγω κατάστημα βρέθηκε να διασκεδάζει μάλιστα και δεύτερος αστυνομικός.

Ads

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν περιπολία κατά την οποία εντόπισαν μπαρ και καφέ που είχαν παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας που ισχύει εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Οι άνδρες ειδοποίησαν περιπολικά προκειμένου να γίνει έλεγχος, να βεβαιωθούν τα σχετικά πρόστιμα και να σφραγιστούν τα καταστήματα. 

Σε ένα από τα καταστήματα που μπήκαν οι αστυνομικοί και έκαναν έλεγχο στις ταυτότητες εντόπισαν δυο συναδέλφους τους, ο ένας μάλιστα υποδιοικητής τμήματος. Με τον τελευταίο, φέρεται να υπήρξε και λογομαχία, αφού ο αστυνομικός είπε σε έντονο ύφος στους συναδέλφους του ότι θα πάει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της ιδιοκτησίας του καταστήματος και θα βεβαιώσει πως ο έλεγχος ήταν παράτυπος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κάνοντας τον έλεγχο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο εν λόγω υποδιοικητής έλειπε από την υπηρεσία του με άδεια ειδικού σκοπού. Όταν τον ρώτησαν για την άδεια που είχε λάβει, τους επέδειξε έγγραφο στο οποίο φαινόταν πως είναι θετικός στον κορονοϊό και έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών. 

Ads

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν το πρόστιμο των 150 ευρώ στον συνάδελφο τους, αλλά και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ για μη τήρηση όρων καραντίνας και παράλληλα ενημέρωσαν τους Ανωτέρους τους για το περιστατικό. Την υπόθεση ανέλαβε η υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων.