Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με το Γιώργο Παπανδρέου, μετά και την επιστολή του τελευταίου βάσει της οποίας ζητά τη διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου του Κινήματος και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε με διαγραφή τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, μέσω μιας σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη και «φωτογράφιζε» τον πρώην πρωθυπουργό.

Ads

«Το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη και πρωτίστως το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα δεν θα επιτρέψουμε να το διαταράξει κανείς», υπογραμμίζει η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, προειδοποιώντας ότι θα τεθεί εκτός ΚΟ και εκτός Κινήματος όποιος παραβιάσει τις αποφάσεις σχετικά με τη μετεξέλιξη του κόμματος και παράλληλα όποιος ταχθεί κατά της κομματικής γραμμής σε πιθανές ψηφοφορίες στη Βουλή. 

Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον Γ. Παπανδρέου να τηρήσει στο έπακρο της υποχρεώσεις του απέναντι στο κόμμα και επισημαίνει: «Τώρα το μείζον θέμα που συγκεντρώνει την προσοχή και προκαλεί την αγωνία της κοινωνίας είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η ασφαλής έξοδος από το μνημόνιο και την τρόικα και η αλλαγή σελίδας».

Και προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται με κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια».

Ads

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω του Γραφείου του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης υλοποιείται στη βάση των σχετικών αποφάσεων που έλαβαν τα θεσμικά του όργανα.