Το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Ιστορίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτέλεσε το αντικείμενο των σημερινής συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, με τους εκπροσώπους των Ιστορικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας.
 

Ads

Στη συνάντηση, ο υπουργός επισήμανε πως αποτελεί μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας ενώ ήδη υπάρχουν 42 προγράμματα σπουδών για τα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
 
Για τον λόγο αυτό, συγκάλεσε διευρυμένη επιτροπή από όλα τα Ιστορικά Τμήματα των Πανεπιστημίων προκειμένου να συνταχθεί με νέα δεδομένα (σύνταξη του προγράμματος και του λυκείου) το αναλυτικό πρόγραμμα Ιστορίας για όλη την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.
 
Κατά τη συζήτηση, συμφωνήθηκε να μελετηθεί όλο το υπάρχον υλικό (ισχύοντα αναλυτικά προγράμματα κ.α.), να υπάρξει νέα συνάντηση στα τέλη Απριλίου και εντός του Ιουνίου να υποβληθούν προτάσεις από τους εκπροσώπους των Ιστορικών τμημάτων επί των οποίων θα στηριχθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Ιστορίας στα σχολεία.