Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την Δευτέρα 13/9 φέρνουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών ενώ χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε εστίαση, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια θα βρεθούν υπό πίεση με τον Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά να εκφράζει έντονους προβληματισμούς. 

Ads

Ο κ. Καββαθάς μιλώντας στην εκπομπή στο OPEN, σημείωσε πως «το 50% των δυνητικών πελατών μας αδυνατούν να έρθουν στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, από τον κύκλο εργασιών έως και τις σχέσεις μας με τους πελάτες. Και βέβαια την ευθύνη που αναλαμβάνουμε σε σχέση με τον έλεγχο των εμβολιασμένων. Αυτό δημιουργεί επιπλέον κόστος στις επιχειρήσεις γιατί χρειάζεται ένας υπεύθυνος να βρίσκεται στην είσοδο των καταστημάτων για τον έλεγχο».

«Φανταστείτε έναν επαγγελματία που έχει κάνει αγώνα ετών για να χτίσει ένα πελατολόγιο, το 50% αυτών να μην μπορεί να μπει στο κατάστημα. Ο πελάτης 100 φορές ευχαριστημένος, μία δυσαρεστημένος, αυτό θυμάται. Περιμένουμε μέτρα στήριξης από την πολιτεία», συνέχισε ο κ. Καββαθάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης. Είναι αποκλεισμένοι από αυτούς τους χώρους, ενώ θα νιώσουν τη διαφορά όσο χαλάει ο καιρός. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι στην εστίαση θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα και να τα πληρώνουν μόνοι τους. Δηλαδή κόστος 20 ευρώ την εβδομάδα.

Ads

«Έχουμε πρόβλημα και με το προσωπικό. (…) Φανταστείτε μια επιχείρηση με εμβολιασμένο όλο το προσωπικό σε σχέση με μια επιχείρηση που δεν έχει όλο το προσωπικό εμβολιασμένο. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Φανταστείτε επίσης το κόστος για το προσωπικό των δύο τεστ. Ο κλάδος χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης», επεσήμανε ο κ. Καββαθάς.