Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την παραίτησή της ύστερα από δημοσίευμα για ελλείψεις στην έρευνα και τις δικογραφίες για τις υποθέσεις Παπαντωνίου και Λιακουνάκου σχετικά με τα εξοπλιστικά. Τα στοιχεία προέκυψαν από σχετικές αναφορές της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα, η οποία επίσης ετέθη υπό πειθαρχικό έλεγχο.

Ads

Συγκεκριμένα η πειθαρχική έρευνα αφορά το σύνολο της υπόθεσης που προέκυψε, τόσο με το δημοσίευμα για την αναφορά της ανακριτρίας κ. Ζαμανίκα προς τον επόπτη-εισαγγελέα των ανακρίσεων, Στ. Δασκαλόπουλο και τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν επ’ αυτής, καθώς και όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας κ. Ράικου, περί στοχοποίησής της, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα Διαφθοράς».