Την παραίτηση του φέρεται ότι θα υποβάλλει ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, που συνελήφθη την Παρασκευή (3/4) και οδηγήθηκε στο τμήμα, όταν στο σπίτι του ανιχνεύθηκαν ναρκωτικά.

Ads

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης σε νεαρούς, που είπαν στους αστυνομικούς ότι τους την είχε προμηθεύσει ο ανώτατος δικαστικός.

Ο τελευταίος συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο, αλλά σύμφωνα με  δημοσιογραφικές πληροφορίες δέχεται πιέσεις για να υποβάλλει άμεσα την παραίτηση του.

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, η «Εστία» αναφέρει ότι «η δικογραφία λέγεται ότι περιλαμβάνει και άλλα αδικήματα, ροζ αποχρώσεων.. Ολίγους μήνες πριν από τη συνταξιοδότηση του, με την οποία θα ακολουθούσε στην έξοδο από την υπηρεσία και την σύντροφό του επίσης κορυφαία τέως δικαστική λειτουργό,  έφτασε σε μια στιγμή αδυναμίας και πιθανόν πάθους για να σπιλώσει την πολυετή ευδόκιμο δικαστική πορεία του». Στον υπόλοιπο σημερινό Τύπο, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν αποφύγει να ασχοληθούν, έστω και στο επίπεδο της απλής είδησης, με την εκρηκτική υπόθεση.

Ads

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η υπόθεση έχει και άλλες πτυχές, που αφορούν κυβερνητικά παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και τους ανώτατους δικαστές.

Δημοσιογραφικές πηγές θεωρούν προβληματική τη διαρροή, σύμφωνα με την οποία όλα ξεκίνησαν μετά από ένα τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας σε κάποιους νεαρούς.

Χωρίς να αμφισβητείται το περιστατικό με την κοκαϊνη, άλλωστε ο ίδιος παραδέχεται στη δικογραφία ότι συνερεύθη με τους νεαρούς, σημειώνεται ότι ο υπό παραίτηση δικαστικός είχε καλή θητεία και κρατούσε θετική στάση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η σύντροφος του ήταν πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας(ΣΤΕ) και, μετά από υποσχέσεις και απειλές των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων,  η ψήφος της υπηρξε καθοριστική για την απόφαση του ΣΤΕ, με την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά των αρχαίων από το σταθμό μετρό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στις υποσχέσεις λέγεται ότι ήταν και ο προσεχής διορισμός της ως επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής. Αυτη η υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και μετά τις περιπέτειες του συντρόφου της καθίσταται ευκολότερο να αθετηθεί. 

Κύκλοι στο χώρο της Δικαιοσύνης θεωρούν επίσης ότι με την υπόθεση αδειάζει μία κενή θέση αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και διευκολύνει επομένως τους ανώτατους κυβερνητικούς και πολιτειακούς παράγοντες που ενδιαφέρονται και επεμβαίνουν στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται τέλος ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει λάβει αρνητική θέση στα τεστ για τους δικαστές, που προωθεί η κυβέρνηση.