Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να εισηγηθεί την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Ads

«Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτηση μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Νωρίτερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καταδικάζει τη βία και κατηγορεί «2-3 άφρονες οπαδούς» για τις φωτοβολίδες, ωστόσο χρεώνει τη μη διεξαγωγή του αγώνα και τα άγρια επεισόδια που ακολούθησαν στον διαιτητή, ο οποίος, σύμφωνα με την πράσινη ΠΑΕ λειτούργησε «κατά παράβαση των κανονισμών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας.

Ads

Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή».