Καλύτερη εικόνα εμφανίζει το απόγευμα το μέτωπο της φωτιάς στη Θήβα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ads

Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρές μάχες με τις φλόγες στον Πρόδρομο της Βοιωτίας, καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο, αλλά μεγάλη ήταν η απειλή από το δεύτερο μέτωπο που κινείτο προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Ενδεικτική της δυσκολίας της κατάστασης ήταν η δήλωση από την περιοχή που έκανε το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας:  «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Ωστόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των Αρχών, κάτι που όπως φαίνεται απέδωσε. Επίσης από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν σε ετοιμότητα για εκκένωση των παραλιών που βρίσκονταν υπό απειλή.

Ads

Όπως σημείωνε ο κ. Καρακάντζας μόλις έγινε γνωστό ότι η φωτιά κινείται προς το όρμο του Αγίου Ιωάννου «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό».

Προηγουμένως οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να σώσουν και το εργοστάσιο σωληνουργίας. Ειδικότερα, οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».