Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν την Τρίτη οι γονείς της μικρής Μαρίας – Ειρήνης, που βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από περίπου 22 ώρες εξαφάνισής της από τον Σκαραμαγκά. 

Ads

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προς το παρόν κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη τής ηλικίας 3,5 ετών μικρής είχαν χαθεί στις 14.40 το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς της στη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας από τρεις γυναίκες περαστικές στο Χαϊδάρι. Είναι καλά στην υγεία του, αν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων. 

Ads

Από τις αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο αρπαγής της μικρής. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίας για τα όσα υποστήριξε το ίδιο το παιδί. Κάποιες αναφέρουν πως διηγήθηκε ότι ακολουθούσε κάποια σκυλάκια και χάθηκε, ενώ το βράδυ κοιμήθηκε στα χορτάρια, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες όταν τη βρήκαν ανάφερε: «με άφησαν». 

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς της μικρής, άφησε υπόνοιες για αρπαγή της εγγονής του, λέγοντας ότι «κάποιος το πήρε το παιδί». Η αλήθεια είναι πως η απόσταση που διήνυσε το παιδί είναι πολύ μεγάλη για να πήγε με τα πόδια. 

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις κάποιοι μπορεί να άρπαξαν τη μικρή και να την άφησαν στον δρόμο όταν κατάλαβαν το μέγεθος της κινητοποίησης για την εύρεσή της και της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση.