Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που μαινόταν στον οικισμό Κάβο Ισθμίας.

Ads

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως μετέφερε το Korinthostv.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία κοντά στο ξενοδοχείο King Saron, σε μια κατοικημένη περιοχή, και πήρε σε μικρό χρονικό διάστημα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αμέσως, εκκενώθηκε ο οικισμός στην περιοχή Καλαμάκι, ενώ οι φλόγες ήταν μέσα στα σπίτια. Λόγω της φωτιάς, έκλεισε η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου και για τα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά ξέσπασε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιόρισαν την έκτασή της. Επίσης, η ύφεση των ισχυρών ανέμων, έδωσε τη δυνατότητα στην πυροσβεστική να περιορίσει τις κύριες εστίες, να αποτρέψει την πιθανότητα επέκτασής της, αλλά και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές.

Ads

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ένα τρακτέρ το οποίο κουβαλούσε μπάλες προκειμένου να σιτιστούν ζώα, άρπαξε φωτιά, με συνέπεια οι φλεγόμενες μπάλες να πέσουν στο οδόστρωμα πριν το αντιληφθεί ο οδηγός και λόγω των έντονων ανέμων να αρπάξουν φωτιά τα πρανή, ακόμη και κολόνες της ΔΕΗ. Μετά από ένα διάστημα τριών ωρών, τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, και μένει πλέον μία συνολικότερη εκκαθάριση για μικρότερες εστίες.