Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν με την ολοκλήρωσή της υποστήριξε ο υπ. Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ads

 
«Ο πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος. Ζήτησε επίσης, μετά τις Ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σταμάτης.
 
Διαβάστε επίσης:

Σημειώνεται ότι για το θέμα υπάρχουν σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές ενώ οι πολίτες έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές στο διαδίκτυο.
 
Υπογραφές κατά του νομοσχεδίου συγκεντρώνονται σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Μέχρι χθες, οι ηλεκτρονικές υπογραφές στην ιστοσελίδα Avaaz είχαν φτάσει τις 83.000. Στην ιστοσελίδα change.org οι υπογραφές έφταναν τις 27.000, ενώ το γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στο Facebook είχε συγκεντρώσει σχεδόν 30.000 υποστηρικτές.