Υπερψηφίστηκε με 252 ψήφους από την Ολομέλεια  η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Παπαντωνίου. Την κυβερνητική πρόταση υπερψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ads

Ηχηρές ήταν οι απουσίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά, οι οποίες σχολιάστηκαν και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Επέλεξαν τη σιωπή, να φυγομαχήσουν”, είπε. Η Φώφη Γεννηματά δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή αφήνοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ταξιδέψει στη Μάλτα για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη. “Ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα”, σημείωσε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αποφασίστηκε με 252 ψήφους υπέρ από την Ολομέλεια της Βουλής. Κατά την μυστική ψηφοφορία, ψήφισαν 268 βουλευτές από τους οποίους: 251 ψήφισαν υπέρ, τρεις κατά της σύστασης Προανακριτικής, τέσσερις ψήφισαν «παρών», ενώ βρέθηκαν στην κάλπη ένα λευκό ψηφοδέλτιο και οκτώ άκυρα. Ο προεδρεύων, Τάσος Κουράκης, ενημέρωσε το Σώμα ότι η Επιτροπή, θα συγκροτείται από 21 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμά της σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της.