Ads

Σφοδρή επίθεση κατά του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής στην Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Ο πρώην Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του “φόρεσε το σοσιαλιστικό κοστούμι του” και υπογράμμισε ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα υπονομεύει την δημοκρατία.

Επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξη του “σε πολλούς από τους στόχους” του κινήματος “Occupy” στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο αίτημα για αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου, αλλά και της εξουσίας. “Θα πρέπει να ανανεώσουμε τις δημοκρατίες μας”, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του στην ερώτηση για τον ρόλο της Goldman Sachs στην ελληνική κρίση. Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο διερευνά τον ρόλο της εταιρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  “σύντομα  θα υπάρξει το πόρισμα”. Δεν είναι πάντως σαφές σε τι αναφερόταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Πιθανολογείται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπονοεί την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη βουλή για διερεύνηση του “φακέλου Οικονομία” από το 2001. Πρόταση που αρχικά υποβαθμίστηκε και τελικά τορπιλίσθηκε από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Παπανδρέου εδώ (Στα αγγλικά).

Πηγή: Τhe Insider

Ads