Υπέρ της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα τάσσεται με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή οργάνωση ΝΔ Αχαϊας υποστηρίζοντας πως η εν λόγω απόφαση ήταν «απολύτως σωστή και επιβεβλημένη γιατί η πραγματοποίησή της θα προσέβαλε βάναυσα την πιστή όλων των χριστιανών της πόλης».

Ads

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Ανδρέας Μαζαράκης Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, αναφέρει αναλυτικά: «Ήταν απολύτως σωστή και επιβεβλημένη η ματαίωση της συναυλίας του μουσικού συγκροτήματος με την ονομασία “Σάπιος Χριστός” γιατί η πραγματοποίησή της θα προσέβαλε βάναυσα την πίστη όλων των χριστιανών της πόλης. Σε καμμία δε περίπτωση η άποψή μας αυτή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θρησκευτική μισαλλοδοξία ή ακροδεξιά απόκλιση. Θα ήταν ίδια η θέση μας και για κάθε εκδήλωση που θα έβαζε με ανάλογο τρόπο απέναντί της οποιαδήποτε θρησκεία».

Διαβάστε επίσης: Ας το πιάσουμε τουλάχιστον από εκεί που το άφησε ο Αγγελάκας

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή οι Rotting Christ ανακοίνωσαν τη ματαίωση της συναυλίας τους στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, κάτι που έκανε και ο Γιάννης Αγγελάκας όπως είχε προαναγγείλει για την αποψινή του συναυλία στον ίδιο χώρο (Αίγλη) στην Πάτρα. Επίσημα η συναυλία, στον δημοτικό χώρο «Αίγλη», ακυρώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως ενημέρωσε ο Δήμος την εταιρεία παραγωγής. Ωστόσο, όπως καταγγέλθηκε, ο δήμος δέχθηκε πιέσεις από την Μητρόπολη της πόλης για τη μη διεξαγωγή της συναυλίας. Όλως τυχαίως είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από φανατικούς της Μονής Εσφιγμένου και από μέλη της  παραεκκλησιαστικής – ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος 2012 Θεσσαλονίκης»

Ads

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Δήμος Πατρέων εξέδωσε χθες ανακοίνωση αναφέροντας ότι εξετάζεται νέα ημερομηνία πραγματοποίησης του live των Rotting Christ. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων σημειώνει: «Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος Rotting Christ για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας. Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της «Χρυσής Αυγής». Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί».