Υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου τάχθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ads

«Να ανοίξουμε στην κοινωνία ακολουθώντας πολιτικές κοινής λογικής που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, όπως με το άσυλο που δεν είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας στην Δεξιά και τον αυταρχισμό, νομίζω ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει θετική στάση» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής Πέλλας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας δε στο ερώτημα αν το κόμμα της πρέπει να έχει θετική στάση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία για το άσυλο, δήλωσε: «Ναι, θα πρέπει να έχει μια θετική άποψη».

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και ειδικά σε περιφέρειες όπως η Πέλλα όπου εξελέγη και η ίδια (ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 28,62% όταν στις Ευρωεκλογές το ποσοστό του ήταν 19,96%) και τόνισε ότι αυτό συνέβη γιατί ο Αλέξης Τσίπρας «επαλήθευσε την υπόσχεση που δίναμε όλοι εμείς που ήρθαμε από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα θα ανοίξει, θα μετασχηματιστεί, θα ανοίξει “πόρτες και παράθυρα”. Γιατί δεν συνέβη αυτό, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

Ads

«Αν πραγματοποιηθεί αυτό και υπάρξει πραγματική αντιστοίχιση της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ με την βάση των ψηφοφόρων του στις τελευταίες εκλογές, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση όποτε κι αν γίνουν αυτές οι εκλογές», εκτίμησε η πρώην υπουργός.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που ήθελαν οι ψηφοφόροι και αυτό που ήθελαν κάποιοι στον κομματικό μηχανισμό», ενώ  τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την μάχη της μεσαίας τάξης, όχι μόνο από την φορολογία … έχασε όμως και την μάχη της ασφάλειας, π.χ. να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί ελεύθερα στα Εξάρχεια … έχασε την μάχη της ενημέρωσης, δεν έπρεπε να την εγκαταλείψουμε στην δεξιά προπαγάνδα … με λίγα λόγια, κέρδισε τις μεγάλες μάχες της οικονομίας και της αλληλεγγύης, αλλά έχασε τις μάχες του συμβολισμού».