«Πράσινο φως» στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έδωσαν οι ΕΛΜΕ. Στη συντριπτική πλειονότητα τους οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ ψηφίζουν υπέρ της απεργίας τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, λόγω της διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων τους στον κλάδο. Τη Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Οι παρατάξεις κατεβαίνουν πάντως με διαφορετικές προτάσεις. 

Ads

 
Κοινή «γραμμή» με τους καθηγητές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), ενώ απεργίες έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ).
 
Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, από τις 88 ΕΛΜΕ είχαν ψηφίσει οι 66 εκ των οποίων:
 

  • Οι 60 τάσσονται υπέρ πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, με αρχή από 16 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου

 

  • Οι 5 υπέρ 48ωρης απεργίας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου ενώ σε μία το αποτέλεσμα ήταν λευκό.

 
Απομένουν ακόμη να ψηφίσουν 22 ΕΛΜΕ, ωστόσο το ανωτέρω αποτέλεσμα δεν ανατρέπεται. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στη συνέλευση της Ολομέλειας των προέδρων.

Ads

Οι προτάσεις των παρατάξεων
 
– Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
 
– Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
 
– Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.
 
– Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία και επανεκτίμηση. 
 
– Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με 1 έδρα) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.