«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται», είναι το μήνυμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο απαντά στην Άγκυρα και την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την απόφαση χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 στη γείτονα. 

Ads

«Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Η Ελλάδα» προσθέτει «θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Διαβάστε επίσης: Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό 

Ads

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει τη στήριξη και τη συνεργασία που αναμένουμε από μία χώρα σύμμαχο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος», επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή «θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τις διμερείς σχέσεις και τις κοινές ενέργειές μας στις περιφερειακές υποθεσεις».