Αφού η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος «Τζόκερ» κατέληξε σε φιάσκο για την κυβέρνηση, με τους διάφορους ιθύνοντες να πετούν το μπαλάκι από δω και από κει, έγινε μια τελευταία απόπειρα να βρεθεί υπεύθυνος που να καταδεικνύει ότι φταίει… ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Κι αφού τα περί εφαρμογής του νόμου Ραγκούση απέτυχαν – ο νόμος ορίζει ότι η ελληνική αστυνομία δεν έχει καμία ανάμειξη στα ζητήματα ελέγχου σχετικά με την καταλληλότητα ανά ηλικίες παρακολούθησης κινηματογραφικών έργων – βρέθηκε η… «βολική» πληροφορία ότι η καταγγελία στην αστυνομία που έσπευσε να επέμβει εισβάλλοντας στις αίθουσες και απομακρύνοντας τους ανήλικους έγινε από την Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η «πληροφορία» διακινήθηκε από «κύκλους» του υπουργείου Πολιτισμού και φιλοκυβερνητικά μίντια αλλά και από βουλευτές, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Την διέψευσε η ίδια η Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, λέγοντας ότι «είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη». Αν και η πραγματικότητα είναι ότι ήδη την είχε διαψεύσει – πριν ακόμη κυκλοφορήσει – το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, αφού παραδέχτηκε με τα πλέον επίσημα χείλη, της ίδιας της υπουργού Πολιτισμού, ότι οι κλήσεις στην αστυνομία έγιναν από υπαλλήλους του. Η κ. Βλαζάκη δεν είναι υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ και μετά την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, δεν έχει, όπως τονίζει καμία σχέση με το υπουργείο και τις πολιτικές που ασκεί. 

Ωστόσο, η κ. Βλαζάκη είναι σίγουρα ένα πρόσωπο μη αρεστό στην οικογένεια Μητσοτάκη. Κι αυτό, επειδή είναι εξ αυτών που αποκάλυψαν ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διατηρούσε συλλογή με αρχαιότητες, ορισμένες από τις οποίες ήταν προϊόντα αρχαιοκαπηλίας. Συγκεκριμένα, η κ. Βλαζάκη ήταν μέλος της επιτροπής που βρήκε τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία αναγκάζοντας τον Κ.Μητσοτάκη να δωρίσει τη συλλογή του στο κράτος. 

Ads

Η στοχοποίηση της δεν είναι κάτι καινούργιο. Όντας Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού είχε δεχτεί επιθέσεις και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή… προσπαθούσε να εφαρμόσει τον αρχαιολογικό νόμο στην περίπτωση της επένδυσης του Ελληνικού. 

Πίσω στην «υπόθεση Τζόκερ», τα όσα προσπάθησαν να της χρεώσουν κατέπεσαν με θόρυβο κι κατέληξαν σε ένα ακόμη αυτογκόλ για την κυβέρνηση. Τόσο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη.