Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με την τρόικα επί της αρχής για το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Ads

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», το υπουργείο θα μπορούσε να καταθέσει στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση «και αύριο το πρωί», ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει μια διαδικασία συνεννόησης με την τρόικα λόγω της πολυπλοκότητας του ζητήματος.

«Μετά από  συνεννοήσεις με την τρόικα θα το καταθέσουμε στη Βουλή και αυτό, εάν θέλετε να κάνω μια υπόθεση εργασίας, μετά την επίσκεψη στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Σε αυτή την επίσκεψη της τρόικας θα έχουμε λύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες» δήλωσε, προσθέτοντας πως επί της αρχής υπάρχει συμφωνία.

Παράλληλα τόνισε πως η ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» δεν είναι το συγχωροχάρτι του «μπαταχτσή», αλλά η βοήθεια στον επιχειρηματία που πληγώθηκε από την κρίση χωρίς να φταίει, για να ξεφύγει, να επιχειρήσει ξανά και να δημιουργήσει πλούτο και για τον εαυτό του και για την οικογένειά του, αλλά και για την κοινωνία.

Ads