«Σκευωρία» χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά η ΝΔ την υπόθεση Novartis, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με διαρροή για συνάντηση των δικαστικών λειτουργών με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βιέννη. Αιχμηρή ήταν η απάντηση  του υπ. Ανακοίνωσης που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η ΝΔ ατη “σκευωρία” για την πρωτόδικη καταδίκη στελέχους της για την πράξη της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, επανήλθε στη “σκευωρία” της Novartis».

Ads

Το υπ. Δικαιοσύνης επεσήμανε επίσης ότι «η ΝΔ για δεύτερη μέρα επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ποια είναι η αντίληψή της για το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία του θεσμού».Παράλληλα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι «το μόνο στο οποίο αποσκοπεί είναι η δημιουργία κλίματος και η ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» και προσθέτει: «Μάταια όμως, διότι αυτή ενεργεί ανεξάρτητη και απερίσπαστη, όσο και αν αυτό ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση».

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφέρει τα εξής: «Η Ν.Δ. κάλεσε χθες την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κ. Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis ελέγχεται για τους χειρισμούς της, ύστερα από καταγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελέα κ. Αγγελή. Αντί απάντησης, αργά χθες τη νύχτα, η κυβέρνηση έκανε γνωστό μέσω του Α.Π.Ε. ότι η καταγγελία του κ. Αγγελή τέθηκε στο αρχείο, πριν καν διερευνηθεί. Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν μπορούν πια να κρυφτούν όσο κι αν επιχειρούν να τις συγκαλύψουν. Η σκευωρία που έστησαν ακόμη και κατά δύο πρώην πρωθυπουργών θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν».