Σοβαρό πρόβλημα με τη διαμονή τους σε νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, αντιμετωπίζει κομμάτι αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αφού αδυνατεί να πληρώσει το ποσό του ενοικίου με αποτέλεσμα να κοιμάται σε παραλίες.

Για την κατάσταση αυτή μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, ο οποίος στην παρέμβασή του ανέφερε ότι οι δήμαρχοι γίνονται «σάκοι του μποξ».

«Είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση κατοικιών, έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το υπουργείο μας λένε ‘βοηθήστε’ και εμείς τους λέμε ‘λύστε μας τα χέρια’. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό», τόνισε ο δήμαρχος.

Δεκάδες καθηγητές αναγκάστηκαν να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα και σε υπνόσακους στις παραλίες της Σαντορίνης και της Μυκόνου, καθώς είτε δεν μπόρεσαν να βρουν δωμάτια στα ξενοδοχεία, είτε τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά για τις δυνατότητές τους. 

Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 άτομα μέσα σε μόλις 2 μέρες και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι σε περιοχές με υψηλό κόστος ζωής εκπαιδευτικοί καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για κατοικία χωρίς να έχουν καμία επιδότηση.