Η παρέμβαση σκάνδαλο της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, που κατάφερε να εξοργίσει τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και τον Ολυμπιακό, έχει τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα. Ωστόσο φαίνεται πως η υπόθεση λαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις… «εξωγηπεδικές».

Ads

Λίγη ώρα μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία καταργούνται οι ποινές υποβιβασμού για υποθέσεις πολυιδιοκτησίας και επιβάλλονται μόνο ποινές αφαίρεσης βαθμών, το one channel του Βαγγέλη Μαρινάκη  «απάντησε» με ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη μείωση των συντάξεων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό και την απάτη της κυβέρνησης. Το θέμα αναπαράχθηκε, ως κεντρικό, σε όλα τα μέσα του ομίλου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, που ανέφερε πως τα μηνύματα από την πλευρά του κυβερνητικού «συμμάχου» δεν είναι ευοίωνα και αναμένεται να υπάρξει συνέχεια.

Σημειώνεται πως νωρίτερα δημοσιεύματα του ομίλου έκαναν λόγο για «ξέπλυμα» του ΠΑΟΚ από την κυβέρνηση και ενώ αρχικά ως υπεύθυνος παρουσιαζόταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, στη συνέχεια τα πυρά είχαν ως στόχο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον σε ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός ανέφερε πως τέτοιες παρεμβάσεις δεν γίνεται να συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες. «Βιάζεται η λογική», σημείωνε και καλούσε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πράξουν ανάλογα». Μάλιστα στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά και στην «κοινωνική συνοχή», την οποία επικαλέστηκε μερικές ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει την τροπολογία σκάνδαλο. «Η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση των ερυθρολεύκων.

Ads

Διαβάστε επίσης: Οργανώσεις συνταξιούχων: Αντεργατικό και αντιλαϊκό το νέο ασφαλιστικό, μειώσεις 40% και ιδιωτικοποίηση

image

image

Στο ρεπορτάζ του one channel, αναφέρεται πως καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για αυξήσεις στις συντάξεις. «Η ‘’πονηριά’’ του νόμου είναι ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις, αλλά μειώσεις», σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς «ενώ το 2015 το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματική την περικοπή των δώρων από τον υπολογισμό των συντάξεων στη συνέχεια αυτά προστέθηκαν με αποτέλεσμα από το 2016 και μετά να μετρούν 14 μισθοί».

«Η πρόβλεψη αυτή αφαιρέθηκε από το σχέδιο νόμου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για εισοδήματα στη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, κάτι που ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους», καταλήγει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, τονίζοντας «αυξάνει τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά μειώνει περισσότερο τη βάση υπολογισμού, οδηγώντας σε μειώσεις συντάξεων. Και αυτό δεν είναι ένα απλό τρικ, αλλά πολιτική εξαπάτηση».