Στην γνώριμη θέση του επιστρέφει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, καθώς μεταφέρεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Λ. Οικονόμου αναλαμβάνει θέση υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο, ενώ ως υφυπουργός διατηρείται και ο Μανώλης Όθωνας. Στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μεταφέρεται η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ τη θέση της στο υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Ads

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

Τη θέση του στο υπ. Ανάπτυξης αναλαμβάνει η μέχρι χθες υπ. Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ τη δική της θέση καταλαμβάνει το πρόσωπο – έκπληξη του ανασχηματισμού, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκ ΝΔ, αναπληρωτής υπ. Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ήταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού.

Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα Τετάρτη στις 15:30.

Ads