Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από την Κέρκυρα, όπου και βρέθηκε, στο πλαίσιο της σημερινής (5/3) έκτακτης ευρείας σύσκεψης εργασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να κάνουν «λίγο υπομονή», διαβεβαιώνοντας τους ότι «σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε από τουρίστες».

Ads

«Η Επτάνησος είναι πάρα πολύ ελκυστική για την Ευρώπη και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Να είστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες θα ξαναχαμογελάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργος, προσθέτοντας επίσης ότι:

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ γρήγορα. Είμαστε μία από τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης στην απόδοση των εμβολιασμών και ταυτόχρονα είμαστε μία από τις χώρες που έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, είμαστε έτοιμοι να απελευθερωθούμε. Είναι κρίμα, τώρα που σε λίγο θα ανοίξουμε και πάλι την κοινωνία και την αγορά, να καθυστερούμε σε αυτό».

«Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε. Να χαμογελάμε. Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ads

«Ήδη, τα μικρά νησιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους. Έρχεται η σειρά των μεγάλων νησιών και μία σειρά από επαγγελματικές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε όλο το εγχείρημα. Η Επτάνησος είναι πάρα πολύ ελκυστική για την Ευρώπη και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Να είστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε πραγματικά από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε», κατέληξε, ο κ. Χρυσοχοϊδης.