Η Χρυσή Αυγή δεν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου με αποφασιστικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται.

Ads

 
Στις δημοκρατίες ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει όποια ιδεολογία θέλει, αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες και οι εγκληματικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν το νόμο, γιατί έτσι προστατεύονται οι κοινωνίες».
 
«Εάν, λοιπόν η οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο να το κάνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μετριοπαθή στάση» μέχρι στίγμης απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
 

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Μόνη λύση η αναδιάρθρωση του χρέους

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η «θεωρία των δύο άκρων» είναι ανιστόρητη, ενώ σημείωσε πως ήταν ευτυχές το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ  «αποδοκίμασαν άλλα στελέχη της που εξέφρασαν ανάλογες απόψεις». «Αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο για την ελληνική πολιτική ζωή. Σημαίνει ότι, ευτυχώς, δεν βρισκόμαστε στο ’60. Δεν μας έχουν πάει ακόμα στη δεκαετία του ’60 και δεν θα τους αφήσουμε να μας πάνε», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads